Konsulenttjenester fra Livio Norge.
Livio Norge er faktisk den eneste bedriften her i landet som har denne typen spesial-kompetanse på fagfeltet «olivenolje».
Innehaveren er utdannet «Olivenoljesmaker» ved den nasjonale skolen i Imperia i Italia, og er medlem av ONAOO, som er den italienske olivenoljesmakerforeningen – Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva.
Både for forbrukerne og for importører/forhandlere er det mange spørsmål om olivenolje som det kunne være interessant å få gode svar på.
Olivenolje er «VERDENS ENESTE PRODUKT MED LOVFESTEDE KRAV TIL SMAKEN» med et omfattende EU-regelverk som grunnlag.
- hva er egentlig olivenolje, hvordan produseres den og hvordan klassifiseres den?
- hva er kaldpressing og hva er raffinering?
- er alt like sundt fordi om det heter olivenolje?
- hva skal det egentlig smake av en ekstra jomfru olivenolje?
- hva er defekter i olivenolje og hvordan oppstår de?
- hva er kvaliteter i olivenolje og hvordan sikres de gjennom fremstillingen?
- hva bør en god ekstra jomfru olivenolje koste?
- hvorfor selger noen butikker 1/2 ltr. for 49,- og andre en 1/2 ltr. for kr. 149,- eller 249,- eller 349? Hva er sammenhengen pris/kvalitet/smak?
- hva skal etiketten inneholde og hva skal den IKKE inneholde?
- hva er offisielle tilleggssertifiseringer? Kun BIO, DOP & IGP – ingenting annet!!!
- hvorfor har 9 av 10 olivenoljeflasker med norsk etikett en etikett som ikke tilfredsstiller regelverket?
Hva kan vi så tilby våre kunder her i Norge?
- få utført standard kjemisk analyse av olivenolje (utføres i Italia)
- få utført smaksanalyse/paneltest av olivenolje (utføres i Italia)
- lese og forklare testresultatene for oppdragsgiver
- rådgiving om smak/kvalitet/pris for importører/forhandlere/HORECA bedrifter
- rådgiving om bruk av olivenolje i kjøkkenet for HORECA bedrifter
- opplæring og info-materiell for importører/forhandlere/HORECA bedrifter
Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.
Vennlig hilsen Jørgen Lund