Konsulenttjenester

Livio bilde 6_275

Konsulenttjenester fra Livio Norge.

Livio Norge er faktisk den eneste bedriften her i landet som har denne typen spesial-kompetanse på fagfeltet «olivenolje».

Innehaveren er utdannet «Olivenoljesmaker» ved den nasjonale skolen i Imperia i Italia, og er medlem av ONAOO, som er den italienske olivenoljesmakerforeningen – Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva.

Både for forbrukerne og for importører/forhandlere er det mange spørsmål om olivenolje som det kunne være interessant å få gode svar på.

Olivenolje er «VERDENS ENESTE PRODUKT MED LOVFESTEDE KRAV TIL SMAKEN» med et omfattende EU-regelverk som grunnlag.

  • hva er egentlig olivenolje, hvordan produseres den og hvordan klassifiseres den?
  • hva er kaldpressing og hva er raffinering?
  • er alt like sundt fordi om det heter olivenolje?
  • hva skal det egentlig smake av en ekstra jomfru olivenolje?
  • hva er defekter i olivenolje og hvordan oppstår de?
  • hva er kvaliteter i olivenolje og hvordan sikres de gjennom fremstillingen?
  • hva bør en god ekstra jomfru olivenolje koste?
  • hvorfor selger noen butikker 1/2 ltr. for 49,- og andre en 1/2 ltr. for kr. 149,- eller 249,- eller 349? Hva er sammenhengen pris/kvalitet/smak?
  • hva skal etiketten inneholde og hva skal den IKKE inneholde?
  • hva er offisielle tilleggssertifiseringer? Kun BIO, DOP & IGP – ingenting annet!!!
  • hvorfor har 9 av 10 olivenoljeflasker med norsk etikett en etikett som ikke tilfredsstiller regelverket?
Hva kan vi så tilby våre kunder her i Norge?

  • få utført standard kjemisk analyse av olivenolje (utføres i Italia)
  • få utført smaksanalyse/paneltest av olivenolje (utføres i Italia)
  • lese og forklare testresultatene for oppdragsgiver
  • rådgiving om smak/kvalitet/pris for importører/forhandlere/HORECA bedrifter
  • rådgiving om bruk av olivenolje i kjøkkenet for HORECA bedrifter
  • opplæring og info-materiell for importører/forhandlere/HORECA bedrifter

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Vennlig hilsen Jørgen Lund