«Olivenolje – det italienske kjøkken» er en av få bøker på norsk om olivenolje. Første gang utgitt på norsk i 2002, nytt opplag i 2006 ble revidert av Jørgen Lund i Livio Norge. Les og lær om olivenolje og matlaging. Hvordan produseres og klassifiseres olivenolje? Hva skal en god olivenolje egentlig smake?
Boken er på 60 sider og har et flott bildemateriale. Den gir en kortfattet, men fullstendig oversikt over italienske ekstra jomfru olivenoljer.
Den første delen av boken forteller om opprinnelse, historie, produksjon, klassifisering, bruk og oppbevaring. I tillegg forklarer den hvordan man skal velge, servere og lage mat med olivenolje. Den har også kapitler om aromatiske oljer, hermetisering med olje og ukokte sauser.
Den andre halvdelen av boken beskriver oljene som produseres i de ulike store olivenoljeproduserende regionene, med detaljert info om olivensortenes om brukes og kart som viser de beste områdenes beliggenhet. Inneholder også mer enn 50 oppskrifter slik at man kan lære å bruke olivenolje «på italiensk vis».
Boken selges ikke i bokhandelen. Bestill i nettbutikken. Prisen inkluderer også frakt – du får boken rett hjem i postkassen!
Se hva Aftenposten skrev i sin anmeldelse av boken lørdag 13. januar-07:
Forståelig om olivenolje. Et helt lite oppslagsverk om kunsten å lage og smake olivenolje. Italiaelskere og olivenoljekjennere vil trykke denne boken til sitt bryst. For ved siden av verdifull informasjon om oljens historie og generelle fortreffeligheter, får vi innblikk i Italias bredt sammensatte oliven(olje)produksjon…