Jørgen Lund har vært medlem av ONAOO – Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva – den nasjonale olivenoljesmakerforeningen i Italia, siden 2005. Medlemskapet forutsetter at man har eksamen fra ONAOO sin skole i Imperia/Liguria. Jørgen gjennomførte grunnutdanningen med eksamen våren 2005. De 3 siste årene har han fulgt et undervisningsprogram på høyere nivå og avlegger eksamen som «ONAOO Profesjonell Olivenoljesmaker» høsten 2017. (mer…)
Kurs om Olivenolje & Balsamicoeddik
Lær om produksjon, klassifisering og smaking av Ekstra Jomfru Olivenolje og (mer…)
Kurs om olivenolje i Mathallen 26. & 28. mai
«Olivenolje – et panorama av aromaer, smaker og helse»
ved Jørgen Lund, Assaggiatore ONAOO – Norges eneste utdannede olivenoljesmaker (Italia 2005).
Ekstra jomfru olivenolje er verdens eneste matvare med lovregulerte krav til smaken – visste du det? I løpet av denne timen vil du lære hvordan ekstra jomfru olivenolje produseres og klassifiseres. Hva er kvaliteter og hva er defekter i olivenolje? Hva kjennetegner en god ekstra jomfru olivenolje? (mer…)
Ny gullmedalje i årets utgave av olivenoljekonkurransen BIOL i Italia
Den økologiske ekstra jomfru olivenoljen TERRA fra Frantoi Berretta på Siciliahentet hjem en ny gullmedalje i årets utgave av olivenoljekonkurransen BIOL i Italia.
I år var det ca. 400 deltakere. TERRA fikk også gull i BIOL i 2013. Livio Norge har samarbeidet med denne produsenten på Sicilia i 6 år. Oljene er «kvalitet på øverste hylle» og de har blitt svært godt mottatt både av butikker og restauranter her hjemme. (mer…)
Den 10. internasjonale olivenoljekonkurransen «Armonia» i Parma, Italia
Jørgen Lund deltok i dommerpanelet.
Kurs om Olivenolje & Balsamicoeddik i Moss 3. mars
Lær om produksjon, klassifisering og smaking av
Ekstra Jomfru Olivenolje ogBalsamicoeddik fra Modena.
En smakfull reise gjennom Italia fra nord til sør! (mer…)
Kurs om olivenolje i Molde 27. januar.
Er du glad i olivenolje? Vet du hvordan en god olivenolje skal smake? Vil du vite mer?
Livio Norge holder olivenoljekurs i butikken til Den Gode Smak i Molde onsdag 27. januar
kl 19.00 – 21.00 (mer…)
Copenhagen International Olive Oil Award
Livio Norge deltok på CIOOA i juni 2014.
– Les avisartikkelen…
Kurs om olivenolje i Oslo 15. oktober.
Se Osteklokkens FBsider for mer info
Les om olivenolje og Livio i VG HELG
Ekstra jomfru olivenolje – så god at den kan drikkes rett fra flasken.